Autodoprava a cestovní agentura Jaromír Hlávka






Autodoprava

Taxi



Kurzy ČNB
EUR Vlajka meny EUR změna
GBP Vlajka meny GBP změna
USD Vlajka meny USD změna
BGN Vlajka meny BGN změna





Počítadlo
Celkem:
Uživatelů
Dnes:
Online:
114575
19053
14
1


Počasí v Bulharsku

1.12. 2016 dovezeme čerstvé sýry z Bulharska - vánoční akční slevy

 Naše firma rozšiřuje nabídku služeb o dovoz a prodej sýrů a mléčných výrobků z Bulharska
  • Bulharské sýry jsou vyhlášené svou specifickou chutí a složením.
  • Vyrábějí se podle starých osvědčených receptur, které se dědí z pokolení na pokolení.
  • Jejich základem je kvalitní kravské nebo ovčí mléko, kvasnice, speciální startovací kultury Lactobacillus bulgaricus a další.
  • Výrobce dbá na použití kvalitních surovin a přesné dodržování tajných rodinných receptur. Toto dává širokou a jedinečnou škálu typických chutí a vůní.
  • Při výrobě není použito umělých příchutí, sladidel, konzervantů ani tzv. Éček.
  • Dovážíme a prodáváme sýry z rodinné farmy Lazarova

    • Farma Lazarova vznikla v devadesátých letech minulého století jako malá rodinná farma.
    • Je držitelem certifikátu ISO 9001:2000
    • zakládá si na rodinných tradicích
    • zpracovává mléko z vlastní produkce v moderně zařízených prostorech splňujících přísné hygienické požadavky EU.
    • své produkty vyváží i do zemí Evropské unie
    • sýr Kaškaval získal v roce 2015 mimo jiné i ocenění Zlatá pečeť na výstavě v Sofii
 
Standardně dovážené sýry SIRENE a KAŠKAVALSýr SIRENE
  • Zrající sýr typu Balkán se vyznačuje svou delikátní, smetanovou, jemně slanou, specifickou chutí s tvarohovou konzistencí
Balení
  • vakuové balení o hmotnosti cca 160 – 300 g. Na přání je možno objednat i vyšší gramáž
  • v plastových krabičkách v solném nálevu (mořská sůl), který zajistí delší dobu trvanlivosti po otevření obalu. Hmotnost sýru v krabičce je cca
    0,7 až 0,9 kg, případně větší balení 5 nebo 10 kg.
Sýr KAŠKAVAL - přírodní nebo jemně zauzený, v nabídce i ve formě copánků
  • speciální sýr světle jantarové barvy, pevné a husté textury s charakteristickou mléčno-máslovou chutí vytvořenou klasickou bulharskou technologií.
Balení:
  • Vakuové balení o hmotnosti cca 150 – 300 g,
  • možno objednat i větší bloky až do váhy 2 kg
  • copánky vakuově balené o hmotnosti cca 240 g.
 Aktuální ceník naleznete na adrese www.BulharskeSyry.cz  Je statisticky dokázáno, že Bulhaři se dožívají nejvyššího průměrného věku a pevného zdraví
v Evropě. Nemalou zásluhu na tom dle provedených výzkumů má pravidelná konzumace zeleniny a sýrů.
V případě zájmu je možné na individuální
objednávku dovézt i další produkty. Kyselé mléko, jogurty, Airan …
 
Bližší informace na originálních  stránkách výrobce   www.lazarova.eu
 
 
Zrající sýr typu Balkán se vyznačuje svou delikátní, smetanovou, jemně slanou, specifickou chutí s tvarohovou konzistencí, který po prvním ochutnání svádí
k vzetí si dalšího kousku. Jeho chuť nemá nic společného s přesolenými produkty, které se běžně prodávají na českém trhu jako Balkánský sýr. Je vhodný k
samostatné konzumaci nakrájený na kousky, posypaný sladkou mletou paprikou, zakapaný olejem a podávaný společně s olivami, hroznovým vínem,
kousky ananasu a podobně, nebo do Šopského salátu, zapečený s těstovinami, listovým těstem nebo i rýží, případně na hranolky apod. dle chuti každého.
  • vyznačuje se vysokou nutriční hodnotou, a to zejména vzhledem k vysokému obsahu kompletního proteinu (17 až 18%) a mléčného tuku (22 - 25%).
  • je bohatý na minerály, zejména vápníku a řadu vitamínů (A a D). Jeho každodenní konzumace přispívá k posílení kostí a brání vzniku zubního kazu.
  • obsahuje vysoký podíl aminokyselin a fosforu, je důležitý pro podporu léčby chorob spojených s degradací tkání, úbytkem bílkovin a ztráty vápníku
    (křivice,
    osteoporóza atd.).  
 
 
má světle jantarovou barvu, pevné a husté textury s charakteristickou mléčno-máslovou chutí vytvořenou klasickou bulharskou technologií. Hodí se k přímé
spotřebě, do salátů, k obalování a smažení, jakož i strouhaný na těstoviny.
Výborný je například vložený s kouskem slaniny, nebo uzeného masa, do syrových paprik a upečených na grilu.
 
  • sýr obsahuje až 32% tuku, 26% bílkovin, 2,5 až 3,5% organických solí.
  • vitamíny A a C.
  • mimo jiné je velmi bohatý na vápník - stopový prvek nezbytný pro posílení kostí a zubů.
  • obsahuje proteiny, které se prakticky všechny vstřebávají do organismu (98,5%) a posilují imunitu.
  • 100 gramů sýra denně pokrývá potřebu mastných kyselin u dospělého člověka.
Co možná o sýrech a ostatních mléčných výrobcích nevíte…
… základními surovinami jsou pouze přírodní látky, které se prakticky beze zbytku absorbují v těle a dodávají tělu potřebné živiny
... jsou bohaté především na vápník
... obsahují  vitamín A, vitamín D, fosfor, zinek, stopové prvky a minerální soli, speciální mléčné bakterie, kultury, nasycené mastné kyseliny a další
… sýry je možné konzumovat samostatně, nebo mohou být součástí mnoha dalších jídel jak ve studené, tak i v teplé kuchyni
… výzkumy anglických vědců prokázaly, že konzumace sýrů příznivě působí mimo jiné i na zdravý spánek
… v Gruzii, Arménii, Ázerbájdžánu a dalších zemích se traduje, že sýr u mužů působí jako afrodiziakum
…denně by měl dospělý člověk spotřebovat alespoň 100 g, a to hlavně těhotné ženy, kojící matky, lidé, kteří mají velkou psychickou i tělesnou zátěž, jakož i
nemocní po operacích, zlomeninách apod.
…poskytují energii, přispívají k rychlejší regeneraci kostní tkáně, zlepšují trávení a zažívání, napomáhají ke zdravé   a svěže vypadající pleti
… jsou vhodné pro celkový dobrý stav metabolismu i psychiky