Autodoprava a cestovní agentura Jaromír Hlávka








Autodoprava

Bulharsko

Taxi

Bulharské sýry



Kurzy ČNB
EUR Vlajka meny EUR změna
GBP Vlajka meny GBP změna
USD Vlajka meny USD změna
BGN Vlajka meny BGN změna





Počítadlo
Celkem:
Uživatelů
Dnes:
Online:
105040
16266
25
1


Počasí v Bulharsku

1.12. 2016 dovezeme čerstvé sýry z Bulharska - vánoční akční slevy

 Naše firma rozšiřuje nabídku služeb o dovoz a prodej sýrů a mléčných výrobků z Bulharska
  • Bulharské sýry jsou vyhlášené svou specifickou chutí a složením.
  • Vyrábějí se podle starých osvědčených receptur, které se dědí z pokolení na pokolení.
  • Jejich základem je kvalitní kravské nebo ovčí mléko, kvasnice, speciální startovací kultury Lactobacillus bulgaricus a další.
  • Výrobce dbá na použití kvalitních surovin a přesné dodržování tajných rodinných receptur. Toto dává širokou a jedinečnou škálu typických chutí a vůní.
  • Při výrobě není použito umělých příchutí, sladidel, konzervantů ani tzv. Éček.
  • Dovážíme a prodáváme sýry z rodinné farmy Lazarova

    • Farma Lazarova vznikla v devadesátých letech minulého století jako malá rodinná farma.
    • Je držitelem certifikátu ISO 9001:2000
    • zakládá si na rodinných tradicích
    • zpracovává mléko z vlastní produkce v moderně zařízených prostorech splňujících přísné hygienické požadavky EU.
    • své produkty vyváží i do zemí Evropské unie
    • sýr Kaškaval získal v roce 2015 mimo jiné i ocenění Zlatá pečeť na výstavě v Sofii
 
Standardně dovážené sýry SIRENE a KAŠKAVALSýr SIRENE
  • Zrající sýr typu Balkán se vyznačuje svou delikátní, smetanovou, jemně slanou, specifickou chutí s tvarohovou konzistencí
Balení
  • vakuové balení o hmotnosti cca 160 – 300 g. Na přání je možno objednat i vyšší gramáž
  • v plastových krabičkách v solném nálevu (mořská sůl), který zajistí delší dobu trvanlivosti po otevření obalu. Hmotnost sýru v krabičce je cca
    0,7 až 0,9 kg, případně větší balení 5 nebo 10 kg.
Sýr KAŠKAVAL - přírodní nebo jemně zauzený, v nabídce i ve formě copánků
  • speciální sýr světle jantarové barvy, pevné a husté textury s charakteristickou mléčno-máslovou chutí vytvořenou klasickou bulharskou technologií.
Balení:
  • Vakuové balení o hmotnosti cca 150 – 300 g,
  • možno objednat i větší bloky až do váhy 2 kg
  • copánky vakuově balené o hmotnosti cca 240 g.
 Aktuální ceník naleznete na adrese www.BulharskeSyry.cz  Je statisticky dokázáno, že Bulhaři se dožívají nejvyššího průměrného věku a pevného zdraví
v Evropě. Nemalou zásluhu na tom dle provedených výzkumů má pravidelná konzumace zeleniny a sýrů.
V případě zájmu je možné na individuální
objednávku dovézt i další produkty. Kyselé mléko, jogurty, Airan …
 
Bližší informace na originálních  stránkách výrobce   www.lazarova.eu
 
 
Zrající sýr typu Balkán se vyznačuje svou delikátní, smetanovou, jemně slanou, specifickou chutí s tvarohovou konzistencí, který po prvním ochutnání svádí
k vzetí si dalšího kousku. Jeho chuť nemá nic společného s přesolenými produkty, které se běžně prodávají na českém trhu jako Balkánský sýr. Je vhodný k
samostatné konzumaci nakrájený na kousky, posypaný sladkou mletou paprikou, zakapaný olejem a podávaný společně s olivami, hroznovým vínem,
kousky ananasu a podobně, nebo do Šopského salátu, zapečený s těstovinami, listovým těstem nebo i rýží, případně na hranolky apod. dle chuti každého.
  • vyznačuje se vysokou nutriční hodnotou, a to zejména vzhledem k vysokému obsahu kompletního proteinu (17 až 18%) a mléčného tuku (22 - 25%).
  • je bohatý na minerály, zejména vápníku a řadu vitamínů (A a D). Jeho každodenní konzumace přispívá k posílení kostí a brání vzniku zubního kazu.
  • obsahuje vysoký podíl aminokyselin a fosforu, je důležitý pro podporu léčby chorob spojených s degradací tkání, úbytkem bílkovin a ztráty vápníku
    (křivice,
    osteoporóza atd.).  
 
 
má světle jantarovou barvu, pevné a husté textury s charakteristickou mléčno-máslovou chutí vytvořenou klasickou bulharskou technologií. Hodí se k přímé
spotřebě, do salátů, k obalování a smažení, jakož i strouhaný na těstoviny.
Výborný je například vložený s kouskem slaniny, nebo uzeného masa, do syrových paprik a upečených na grilu.
 
  • sýr obsahuje až 32% tuku, 26% bílkovin, 2,5 až 3,5% organických solí.
  • vitamíny A a C.
  • mimo jiné je velmi bohatý na vápník - stopový prvek nezbytný pro posílení kostí a zubů.
  • obsahuje proteiny, které se prakticky všechny vstřebávají do organismu (98,5%) a posilují imunitu.
  • 100 gramů sýra denně pokrývá potřebu mastných kyselin u dospělého člověka.
Co možná o sýrech a ostatních mléčných výrobcích nevíte…
… základními surovinami jsou pouze přírodní látky, které se prakticky beze zbytku absorbují v těle a dodávají tělu potřebné živiny
... jsou bohaté především na vápník
... obsahují  vitamín A, vitamín D, fosfor, zinek, stopové prvky a minerální soli, speciální mléčné bakterie, kultury, nasycené mastné kyseliny a další
… sýry je možné konzumovat samostatně, nebo mohou být součástí mnoha dalších jídel jak ve studené, tak i v teplé kuchyni
… výzkumy anglických vědců prokázaly, že konzumace sýrů příznivě působí mimo jiné i na zdravý spánek
… v Gruzii, Arménii, Ázerbájdžánu a dalších zemích se traduje, že sýr u mužů působí jako afrodiziakum
…denně by měl dospělý člověk spotřebovat alespoň 100 g, a to hlavně těhotné ženy, kojící matky, lidé, kteří mají velkou psychickou i tělesnou zátěž, jakož i
nemocní po operacích, zlomeninách apod.
…poskytují energii, přispívají k rychlejší regeneraci kostní tkáně, zlepšují trávení a zažívání, napomáhají ke zdravé   a svěže vypadající pleti
… jsou vhodné pro celkový dobrý stav metabolismu i psychiky